Home
Persberichten
Recensies
Interessante links
Fotoalbum
Agenda
online bestellen
Contactformulier

 

 

 Agenda lezingen 2017

 

Copyright:Piet van 't Zelfde - www.vantzelfde.eu
 
 
  
 2017

woensdag 11 januari aanvang 10.00 tot 12.00 uur.

Het einde van de wereld.

Het Einde van de Wereld”: zo wordt het meest zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de São Vicente, veel genoemd. De Romeinen noemden deze heilige plaats “Promontorium Sacrum , maar ook de oude Grieken en zelfs al in het Neolithicum werd deze kaap als heilig beschouwd.

 

In de 17e en 18e eeuw vonden er vele zeeslagen plaats zoals op 14 februari 1797 waarbij een Britse vloot onder leiding van Commodore Nelson een veel grotere Spaanse vloot versloeg. Door deze Britse overwinning viel de dreiging van een Frans-Spaanse invasie van Groot-Brittannië weg.

 

Het gevoel op een mystieke plaats te staan wordt versterkt als je hier op de westelijke punt staat. Het eindeloze uitzicht over de Atlantische oceaan, de altijd heersende harde wind met alleen maar water rondom en niet te vergeten de prachtige zonsondergang waarbij de zon in de zee valt maakt deze plaats wel heel bijzonder.

 

Met muzikale medewerking van Minou den Hals www.minoudenhals.com op de harp.

Locatie: Open Huis Slangenburg 3, te Dordrecht
 
Per openbaar vervoer is het Open Huis (Slangenburg 3) prima te bereiken via de bussen van de lijnen 5 en 7, die stoppen voor de ingang. Parkeren in de nabijheid is gratis.
 
Voor meer informatie:
 
Mevr. I. Reehorst e-mail: ideletter@hotmail.com 
 

 

 

 

 lezing 17 april 2011